LT EN

Meniu

Kontaktai

  • Tel.: 8 - 5 219 99 82
  • Adresas: Žirmūnų g. 32, LT-09228 Vilnius
El.paštas: rastine@azuolas.vilnius.lm.lt
Maisto gaminimas, vertinimas ir žaidimai

Maisto gaminimas, vertinimas ir žaidimai

 

Uždengtomis akimis vaikučiai ragavo įvairių vaisių ir uogų, taip buvo žadinami skonio, jutimo ir uoslės receptoriai. Daugelis

jau paėmę į rankytę vaisių ar uogą ganėtinai taikliai spėliojo, na, o paragavę, ypatingai citrinos, neaiškumų nelikdavo.. :))

  

 

Sulčių gaminimo diena. Turėjome dvejus sulčių variantus: 100% natūralios, pirktinės sultys, be pridėtinio cukraus ir pačių

vaikų spaustas sultis darželyje. Vykstant pasiruošimui aptarėme kokios sultys yra sveikiausios, kas geriau, spaustos sultys

ar gryni vaisiai ir kokia vaisių nauda. Priėjome vienos išvados - sveikiausios sultys - šviežiai spaustos, visada geriausia

rinktis gryną vaisių, nei jo sultis, nes spaudžiant sultis, vaisių ir metalo sąveika sumažina vitaminų kiekį. Baigus spausti

sultis, paragavus ir vienų ir kitų, visų vaikučių atsakymas buvo vienbalsis - skaniausios sultys šviežiai spaustos!

 

  

 

  

 

Vaisių salotų gaminimas. Kadangi darželis dalyvauja pieno ir vaisių vartojimo skatinimo programoje, vaisių gausa tikrai

nesiskundžiame! Atsiradus didesniam vaisių pertekliui suskubame gaminti salotos. Tokiu būdu vaikai ugdomi mažinti maisto

švaistymą, pažinti įvairius maisto pateikimo būdus, skatinami valgyti pieno produktus be pridėtinio cukraus. 

 

   

 

  

 

Nauji patiekalai.. Vaikų suvokimas apie mitybą yra labai specifinis, sunku įtraukti naujus patiekalus į mitybos racioną,

nes kas nepažįstama - tas nevalgoma. Atradome būdą kaip sudominti mažuosius. Atnaujinant valgiaraščius ir įtraukus

naujus patiekalus vaikučiai atlieka vertinimus ar jiems patiekalas patiko ar ne, kalbame kuo nauji produktai naudingi

mūsų organizmui. Dalyvauti vertinime gali tik tie vaikai, kurie ragavo naujus patiekalus, tad noras ragauti ir pažinti

naujus produktus atsiranda ir patiems nevalgiausiems. 

  

Susipažinimas su lėkštės dekoravimu. Visi tapome "virtuvės šefais" ir kalbėjomės kodėl maisto dekoravimas yra svarbus,

juk pirmiausia maistą pamatome, o tik tada ragaujame, tad supratome, kodėl toks svarbus pirminis pateiktas

vaizdas. Su trintomis mėlynėmis piešėme meškučius, žvaigždutes, katinėlius ir kas tik atėjo mažiesiems į galveles.